Тя призна, че в „Движение 21” има двама души, които са имали съпричастност към бившата ДС

„Казусът "КТБ" е крайъгълен камък за момента. Неговата значимост се определя от икономическите последици от отварянето или затварянето на банката, от многото тайни, които са заровени в нея и от ключовите хора, които тези тайни засягат. А това, че казусът тече, когато се подготвят парламентарни избори, е стечение на обстоятелствата. Конфликтът в КТБ катализира общата политическа ситуация”.

 

Това каза в студиото на „Здравей, България” Татяна Дончева - водач на листата на „Движение 21” в 23 МИР София-град и във Варна. Тя уточни, че партията има 608 кандидати за изборите, някои от тях участват в по две листи.


„В банката управляващите, опозицията, бившите управляващи от ГЕРБ, онези, които управляваха в последната година – БСП и ДПС, опозицията, както се вижда, свързана с Реформаторския блок, също е получавала финансиране под формата на консултантски договори към определени хора, парите им са държани там и специалните служби и МВР са също там – във физически смисъл, са черпака на казана”, обяви Татяна Дончева и уточни, че под черпак разбира консултантски депозити и възможности да участват в поръчки, които те да лобират, а КТБ да финансира.


„Знаете, че Цветан Василев направи това правителство. Пламен Орешарски не би могъл да стане министър-председател, ако Цветан Василев не беше съгласен с това. Орешарски пък беше съгласен с това Василев да му назначи министри. Развалили си отношенията и те почват да се мразят”, уточни Татяна Дончева.


Тя призна, че в структурата на „Движение 21” има двама души, които са имали съпричастност към бившата Държавна сигурност. Единият от тях, Пламен Марков, ни уведоми още преди кампанията.


Целия разговор гледайте във видеото.