Слави страда от Детска церебрална парализа, а за интервенцията трябва да се съберат още 20 000 евро

9-годишно дете от Бургас се нуждае спешно от финансова помощ за трансплантация на стволови клетки в Москва. Момчето страда от Детска церебрална парализа.


Слави е роден преждевременно. При раждането остава без кислород и затова прекарва първите 40 дни от живота си в кувьоз. Веднага след това лекарите поставят диагнозата - Детска церебрална парализа.


„Лекарите в Бургас ми казаха, че ще живее не повече от 2-3 месеца след раждането. Слава Богу това не се случи. Ние посетихме и известни лекари в София. Там ни казаха, че такива деца повече от 2-3 години не живеят”, разказва майката Добромира Полименова.


Диагнозата е твърде тежка и за бащата на детето.


„Още в болницата каза, че трябва да се остави детето на дом и просто да забравим, че то съществува и да кажем на кака му, която тогава беше на 3 годинки, тоест, да крием, че има родено такова дете”, спомня си Добромира Полименова.


Добромира обаче е решена да се бори за живота на детето. Получава помощ от родителите си, но състоянието на Слави се влошава. Затова сега е необходима трансплантация на стволови клетки.


Най-евтиният вариант е в Руската академия на медицинските науки. Операцията е насрочена за каря на ноември.


„В момента благодарение на приятели и дори на хора, които изобщо не познавам са събрани около 7 000 евро, остават още около 20 000 евро, които трябва да съберем следващите два месеца”, споделя майката на Слави, Добромира Полименова.


Фондът за лечение на деца в чужбина не финансира подобен вид лечение. Според майката обаче именно то ще е ключово за детето, защото в момента почти всеки месец се налага престой в болница.


Самотната майка се надява да получи помощ, за да продължи да се бори за живота на Слави. Добромира вярва, че момченцето й има шанс за по-добър живот.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Цеца Алексова

 

Ако искате да помогнете на детето, ето ги банковите сметки:

 

IBAN : BG 81 TT BB 94 00 46 26 82 25 89

BIC : TT BB BG 22

SOCIETE GENERALE EXPRESSBANK
Получател : Слави Пламенов Едрев

 

IBAN: BG 53 PRCB 9230 1046 9890 19

BIC: PRCBBGSF
Прокредит Банк
Получател : Слави Пламенов Едрев