"Атака" построи в Стражица незаконен параклис в чест на закриването на кампанията си

Партия строи предизборно без документи и разрешителни. Жители и общинари от Стражица сигнализираха, че часове преди деня за национален траур партия „Атака” им построила незаконен параклис в чест на закриването на кампанията си. 

 

Параклисът, открит по обед от Волен Сидеров, бил изграден буквално за една нощ, без да бъде уведомена нито една институция и без да бъде издаден, какъвто и да е документ за строителство от община Стражица.

 

За незаконния параклис в общината съобщили жители на града, които установили, че някой копае и излива бетон през нощта. На сутринта станало ясно, че това е параклисът, който партия „Атака” иска да дари на хората в последния ден на предизборната кампания.

 

Днес се състоя церемония по откриването на параклиса. Според Волен Сидеров това е първия християнски храм в Стражица, който някой е дарил след голямото земетресение през 1986 година. 

 

По време на церемонията се разрази и скандал между партията и екипа на предаването "Господари на ефира". Стигна се дори и до намеса на полицията, от където заявиха, че партия "Атака” не е искала официално разрешение за провеждане на събитието. 

 

От Община Стражица ще подадат сигнал в Регионалната дирекция на националния строителен контрол за незаконния параклис. Със случая от днес се занимава и прокуратурата в Горна Оряховица. 

 

Още по тази тема гледайте в "Господари на ефира" в понеделник вечер.

 

Репортер: Юлияна Цанева