Според него кампанията се е изнесла в периферията на страната

„Не мога да кажа, че съм гледала всичко, но според това, което видях, за мен кампанията беше скучна, вяла, безинтересна, нищо необещаваща. Дразнят ме все повече и повече. И това, че големите партии отказаха да участват в дебати, за мен беше изключително разочароващо. Аз съм готова да ги анатемосам заради това, че те не са готови да застанат срещу други хора и в един дебат да ми покажат и да защитят това, което са написали”. Товя заяви в студиото на „Събуди се” водещата на „Събеден спор” Нана Гладуиш.


„Цинично е поведението им. Нямаше дебат. Кампанията беше решена предварително. Социолозите изнесоха някакви данни, че българите искат да принадлежат към нещо по-голямо. Никой не искаше да прави кампания. Още в началото казаха: „Ние ще победим, вие ще бъдете така”. Имаше някакво разпределение. Тоталната липса на дебат не даде възможност на мислещите хора да разберат тезата на тези партии”, заяви от своя страна телевизионният продуцент Краси Ванков.


„Това е една инерционна кампания, в която се създава впечатление, че всичко е предварително уговорено между големите лидери. Аз лично не вярвам в това. Но според мен причината е друга – те се страхуват от това, което ги чака”, смята журналистът Светлана Джемджиева.


По думите на социалния антрополог Харалан Александров кампанията се е изнесла в периферията на страната.


Втора част на разговора„Хората са толкова уплашени, притеснени, зависими и бедни, че самата поява на човек от екрана ги радва, което е още едно доказателство за това колко трудно е станало и колко опасно е да бъдеш политик. Изглежда много голям рискът да излезеш пред голяма аудитория, която има информирани въпроси”, добави Харалан Александров.


Според него страхът е превзел умовете и на политиците.


„Те по-малко плашат хората, може би защото те самите са доста уплашени. Има едно изместване към степента на уплашеност. Нещо подобно се опитва да каже и Бойко Борисов – че не са достатъчно уплашени и това е част от неговата стратегия. Повечето политици сякаш за първи път се опитват да се сдържат да не нахлуят по най-циничен начин в територията на страховете. И това е така, защото те не могат да управляват въртешните си страхове”, заяви още Харалан Александров.


Целия разговор гледайте във видеото.