Екип на „Събуди се” се срещна с един от финалистите в социалната инициатива на Нова ТВ

 

Все повече хора стават съпричастни към социалната инициатива на Нова телевизия "Промяната". Петима финалисти се борят да осъществят социалните си каузи, с които ще подобрят  живота на децата и младите хора у нас. 

 

Кой от тях ще спечели ще стане ясно, след като приключи гласуването, което продължава до 9 ноември на сайта на Нова телевизия. Тази сутрин екип на "Събуди се” се срещна с един от финалистите – дърводелецът Иван Благоев.

 

Иван е актьор по професия и дърводелец по призвание. Самоукият майстор се запалил по занаята само преди година, но вече с лекота извайва от дърво детски играчки, различни сувенири и декорации за дома. Всяка фигура, която изработва, отнема доста време, защото всичко се прави на ръка. Често разчита на вдъхновението и творческите си умения.
 

Амбициран да превърне хобито си в професия, младият актьор си направил работилница  в мазето в центъра на Пловдив. В нея безплатно обучава на занаята деца. Голямата му мечта е скоро да превърне ателието си в социална работилница за момичетата и момчетата от домовете за сираци и за децата аутисти. С тази социална кауза се бори да спечели инициативата на Нова телевизия „Промяната“.
 

Иван е помислил и за финансирането. Всяка стотинка, която изкара от дърводелството, ще отива за издръжка на работилницата и за обучението на децата в неравностойно положение. На първо време може да приеме 15 деца. Освен да ги научи на занаят, чрез изработването на играчки Иван иска да върне и усмивките на децата от домовете за сираци.

 

Репортер: Благой Бекриев