За парадокса алармираха зрители в рубриката "Моята новина"

 

Автомобилите в София вече завладяха и тротоарите, а пешеходците остават на улицата. За парадокса алармираха зрители в рубриката "Моята новина”. С проблема ежедневно се сблъскват учениците в математическата гимназия, които за да стигнат до училището си, се налага да вървят по платното. 

 

Улица „Бигла” свързва метростанцията в квартал „Лозенец” с математическата гимназия. По нея ежедневно минават ученици, но заради паркиралите автомобили по тротоара се налага да вървят буквално по улицата.  

 

Екип на Нова телевизия потърси отговорните институции. Оказа се, че сигнал за проблема на ул. „Бигла” не е подаден. Едно от възможните решения на проблема е монтирането на анти-паркинг колчета, за да се предотврати възможността да се паркира на тротоарите. 

 

Друго решение е да се въведе почасово платено паркиране в „Лозенец” и там да стане зелена зона, каквото искане има от жителите на квартала. Освен за пешеходците обаче, проблемите с паркирането затрудняват и самите шофьори. На места в София масово паркират автомобили на платното в активната лента за движение и така я заемат цялата. 

 

Наглостта на някои шофьори обаче минава границите на допустимото. Автомобили, паркирали по тротоарите, други – паркирали по улиците, а екипът на Новините на Нова се натъкна на автомобил, който бе паркиран на детска площадка.  

 

Глобите за неправилно паркиране започват от 20 лева, а когато паяк вдигне колата санкцията е 60 лева, в това число и по 2 лева на час за престой в наказателния паркинг.  

 

Продължавайте да изпращате сигнали в рубриката "Моята новина"!