Това разкри писмо на британския премиер до българския му колега

Дейвид Камерън се надява Бойко Борисов внимателно да обмисли проекта „Южен поток”. Това стана ясно от писмо на британския премиер до неговия български колега, което беше разпространено от Министерския съвет.

 

"Зная, че Вие и Вашата партия сте напълно ангажирани с енергийната диверсификация. Убеден съм, че ще направите необходимото, за да бъдат взети съответните решения, които да позволят свързването на България с Южния газов коридор, по който от 2019 г. ще се доставя газ от Азербайджан. Надявам се също така, че ще обмислите внимателно проекта "Южен поток", пише Камерън, допълвайки, че украинската криза е довела до нов тип взаимоотношения с Русия.

 

Особено сме загрижени за броя на британските граждани, които отиват да се бият в Сирия и Ирак. Това, разбира се е притеснително и за България като защитник на външната граница на Европейския съюз. Благодарни сме за чудесната работа на българските служби в тази област”, изтъква британският лидер в писмото, което е и поздравителен адрес за изборната победа на Борисов.