Издирват петима изчезнали

Двама души са загинали и петима са в неизвестност след инцидент на река Дунав, северно от Будапеща, при който са се сблъскали малка моторна лодка и туристически кораб.

Откриха тялото на възрастна жена във водите на Тунджа край Ямбол

Открити са телата на мъж и жена. Провежда се операция за издирване на изчезналите - петима възрастни – трима мъже и две жени – за които се смята, че са били на лодката. Часове след като полицията започва издирването, открива повредена лодка във водата, която изтегля до брега. Органите на реда казват, че са установили, че речна круизна лодка е била в района по време на инцидента. Те я откриват с повреден корпус близо до град Комаром, на около 80 километра по-нагоре по реката.

По данни на полицията в моторната лодка е имало осем пълнолетни пътници. Ранен мъж е успял да излезе на брега. Има предположения, че на борда на моторницата е имало италиански туристи. Според говорител на унгарската столична полиция за инцидента станало известно, след като на брега на Дунав е бил открит мъж с окървавена глава, който говорел на италиански.

В издирвателната операция участват 95 души и 25 кораба. Дронове също са се включили.  Унгарската обществена телевизия М1 съобщи, че корабът, участвал в сблъсъка, е "Хайделберг". Той е 109-метров швейцарски плавателен съд, който може да побере 110 души. Никой от пътниците на кораба не е пострадал.

Реката при унгарското село Вероче е широка приблизително 460 метра и е в центъра на район, наречен Дунавски завой, където реката прави широк завой на почти 90 градуса на юг. Районът е популярна дестинация за отдих и разходки с лодки. Това е маршрут, често използван от круизни кораби между Будапеща и австрийската столица Виена.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БНР/БТА