Историята в „Ничия земя” от 18.00 ч. по Нова

В предаването „Ничия земя” днес по Нова Елена Чопакова разказва история за българския Северозапад. Историята е за село Черно поле, община Ружинци, област Видин. Преди време негов обитател беше намерил чувство за хумор и го беше обявил за продан в известен сайт за интернет търговия – цена по договаряне, включваща и местните цигани. 

До селото няма дори автобус, защото пътят е много лош. Черно поле не става за живеене, не става и за напускане, защото местожителството тук изглежда като доживотна присъда без право на замяна.

„Черно поле е макет на бъдещето, дори днес това да звучи преувеличено. Тук се краде всичко – от старини до буркани. Така се живее в най-бедната област на Европейския съюз - спи се с кокошките, за да не ти ги откраднат”, разказва Елена Чопакова. И продължава: „Вашите родители правят зимнина на циганите, защото циганите не намират смисъл да отглеждат сами храната си – тя е на един катинар разстояние. В Черно поле е открадната дори камбаната на църквата, сетне са я заменили с камбана от материал, който не представлява интерес за пунктовете за изкупуване на метали”. 

Не пропускайте историята в предаването „Ничия земя” днес от 18.00 ч. по Нова.