По думите й причината за изчезването му не е проблем в семейството, битови причини или болест

Изчезването на Петко Сертов не може да се дължи на каквито и да било проблеми в семейството, битови причини или болест, убедена е съпругата на обявения за издирване бивш шеф на ДАНС. Емилия Сертова е категорична, че съпругът й при никакви обстоятелства не би посегнал сам на живота си.

 

„В дните, след като стана известно за изчезването на съпруга ми, в общественото пространство се разпространяват множество лишени от основание тези, които считам, че биха могли да насочат разследването в неправилна посока, и това да доведе до загуба на ценно време и ресурс, така важни в първите дни на разследването“, посочва тя в изявление до БТА. 

 

Сертова се надява, че тиражирането на подобни тези се дължи на липса на информация за действията и резултатите от разследването и не цели създаването на предварителна нагласа в обществото за възможните причини за случилото се. 

 

„Искрено се надявам, че органите на МВР няма да се подведат от невярната информация и ще положат максимални усилия за намирането на съпруга ми”, посочва още Емилия Сертова. 

 

Тя отново се обръща с молба към органите на МВР, в името на човечността, преди публично огласяване на факти от разследването, семейството на Петко Сертов да бъде уведомявано за тях. 

 

Сертов беше обявен за национално издирване в събота на обяд, след като съпругата му подала сигнал. Той напуснал дома си в петък следобед, като оставил мобилните си телефони вкъщи. От вчера вече го търси и Интерпол. По-рано от СДВР обявиха, че последно Сертов е засечен със сив "Опел", той е изтеглил пари в района на НДК, след което следите му се губят. 

 

Днес стана ясно, че хеликоптери на Гранична полиция ще се включат в издирването на безследно изчезналия бивш шеф на ДАНС Петко Сертов. Разследващите разполагат с данни, които са ги насочили към недостъпна местност в Южна България.

 

Сертов е видян за последно в района на НДК, където е теглил пари около 15:00 часа на 5 декември. Преди да изчезне, той взел личните си документи и международния паспорт, но не взел дрехи.