Близки до Русия правят опит да съборят правителството през януари, заяви той

 

"Петко Сертов може да е бил принуден да напусне България или да направи нещо много лошо". Това заяви в студиото на "Здравей, България" Стефан Гамизов – енергиен експерт и бивш колега на изчезналия бивш шеф на ДАНС. 

 

Гамизов смята, че има връзка между изчезването на Сертов и случващото се в страната ни в последно време. Той неколкократно изтъкна, че докато е бил в агенцията, Сертов открито е демонстрирал възхищението си към Франция, а това е било силно ненавиждано от руската част на ДАНС в лицето на Цветлин Йовчев, Иван Драшков и настоящия директор на структурата Владимир Писанчев.

 

"Беше толкова видимо, че те промотират руските проекти”, разказа той, пояснявайки, че българските служби енергично са работили в полза на Русия. 

 

С течение на времето катастрофата започна да се разразява. Срути се „Южен поток” - една от най-големите потенциални трагедии за българското общество, "Белене" се срути, предстои ни осъждане в арбитраж. Случиха се трагедиите в енергетиката, случи се трагедията с "Цанков камък". И най-накрая - НЕК се изправи пред реален фалит, който, ако се случи, може да се срути буквално цялата държава", предупреди експертът.

 

"Случват се страхотии. Случва се да бъде нападнат съдебен помощник, а на следващия ден да бъде блъснат, образно казано, шефът му. И този шеф да каже, че няма да се кандидатира за поста на най-важния съдия в България",  допълни той, като заподозря, че хора, директно свързани с Русия, правят опит да съборят това правителство през януари или февруари.

 

"Накрая, като събереш цялата тази картина, независимо какво се е случило със Сертов, става ясно, че изпадаме в една тотална дестабилизация. И всичко се върти около тази съдебна система, свързана със скандала от последните дни. Ако трябва да дестабилизирате едно общество, това е начинът, по който се прави - създавате хаос", подчерта Гамизов.