Москва иска да ни използва като троянски кон в ЕС, заяви депутатът

 

 

 

Петко Сертов притежава информация. Информацията е най-голямата заплаха за задкулисието в България". Това заяви депутатът от ГЕРБ Методи Андреев в студиото на "Здравей, България". Той изтъкна, че се извършват опити за дестабилизиране на страната ни и изчезването на бившия директор на ДАНС има връзка с тях. 

 

Русия не е изгубила интерес към България - напротив. Москва търси слабите звена в ЕС и иска да пробие съюза чрез тях. А ние сме най-слабото звено",  поясни Андреев. Според него Москва иска да държи страната ни в зависимост, за да може да прокара своите интереси и да ни използва като троянски кон. 

 

"Още по времето на Тодор Живков беше установено, че България е много богата на газ. В своите недра страната ни има газ за над 150 милиарда долара”, заяви депутатът, като свърза падането на миналото правителство на ГЕРБ с решението на тогавашния кабинет да търси нефт и газ в българската акватория на Черно море.

 

„С навлизането на корпоративните интереси на ДПС в България са свързани много мистерии, които досега нямат отговор”, допълни Андреев, като посочи за пример самоубийството на Ахмед Емин, разработката „Лиани”, казусът с Христо Бисеров, както и КТБ. 

 

Депутатът изрази мнение, че ДПС действа в полза на руските интереси и цялата му дейност е насочена към дестабилизирането на държавата.