Причината - непрекъснатите нападки от страна на евродепутата, които в последно време станали лични

„Причината, поради която ще съдим Николай Бареков, са непрекъснатите нападки от негова страна, които напоследък станаха доста лични”, каза в „Здравей, България” Любен Дилов–син от "Българския демократичен център". По думите му срещу тях е имало всякакви квалификации, включително и че са били купени. „Щом сме купени, значи си е избрал депутати, които се продават”, каза той.

 

Дилов–син допълни, че не се отрича от това, което са направили заедно с Бареков и „България без цензура”. „Но не можем да приемем и сме против личните нападки”, допълни той. Според него ББЦ има сериозни политически проблеми. „Търпеливо изчаквахме те да бъдат решени, очевидно не се решават и не дочакахме това да се случи”, аргументира се той.

 

„Когато групата се прекръсти, Бареков присъства на заседанието и много се зарадва на това име”, заяви Росен Петров от "Български демократичен център”.

 

Любен Дилов-син беше категоричен, че движение „Гергьовден” не е получавало финансиране от Бареков.

 

„Той се е възползва от мен, но аз няма да заведа дело срещу него”, каза Росен Петров. По думите му Бареков е излъгал 500 000 души, които са гласували за него. „Не съм се предложил аз на ГЕРБ”, каза той. Бившият водещ призова Бареков да каже с какво го е провинил, за да го обижда по този начин и да твърди, че се е продал.

 

Относно финансирането на партията Петров заяви, че никога не е бил близо до Бареков и той сам е взимал решенията. „Той слушаше само себе си”, заяви той. „Партиите в коалицията сами финансираха своите участия. Затова и водачите на листите бяха така поставяни”, категоричен беше Дилов–син.

 

Целия разговор може да гледате във видеото.