Село Родопи все още е напълно откъснато от света

„Имаме готовност да бъде оказана помощ на населението с всичко необходимо”, увери министърът на отбраната Николай Ненчев при срещите си с кметове на населени места, пострадали от бедствията. Ненчев посети засегнатите от наводнения села в община Хасково – Стойково, Любеново и Родопи.

 

В Любеново има пропаднал път и затруднен достъп до него, но местните власти са успели да снабдят жителите му с хляб. Основното притеснение на кметския наместник на село Стойково – Василка Ангелова и кметския наместник на Любеново Боян Бойдев - е складът за пестициди, който се намира много близо до водоема на селата за питейна вода.

 

Село Родопи все още е напълно откъснато от света, тъй като вчера водата отнесе пътя до него. Жителите му не могат да се снабдяват с хляб. Електроснабдяването не е нарушено, но до края на деня вероятно водоподаването ще бъде спряно.

 

Ненчев съобщи, че има възможност да бъде изпратена високопроходима техника, за да бъдат снабдени жителите на населеното място с хляб и други продукти от първа необходимост. През целия ден ще се поддържа връзка с кметския наместник на населеното място - Маргарита Атанасова.