По думите му на държавата ще са необходими 50 млн. лв. за великденски надбавки

50 милиона лева за Великденски надбавки за пенсионерите. Или по 100 лева на човек. Това обеща премиерът Бойко Борисов. Той защити исканите от правителството 16 милиарда лева заем с аргумента, дупките в различни сектори на икономиката са дори повече

 

„Отделно ние въпреки кризата, въпреки тези дупки в бюджета, дадохме коледни добавки. Сега приходите са ни по-добри в тези два месеца, казал съм на финансовия министър да готви постановление за Великден”, заяви премиерът.

 

Бойко Борисов коментира и новия заем от 16 млрд. лв. Той бе категоричен, че остатък няма. „Аз мога на пръстите на ръката си да ви кажа какво има да плаща държавата и ще видите, че дори и 16-те млрд. лв – 12 млрд. лв. стар дълг и другите четири ако ги платим веднага, те няма да стигнат с около 2 млрд. лв. – 300 млн.лв. имаме за влакове – не са платени от 2006 г. Кой ще ги плати?”, попита Борисов.

 

По думите му от 2006 г. – влаковете "Сименс" вече стават негодни, а държавата още не ги е платила, отделно имаме близо 4 млрд. в енергетиката. „Без да се занулят сметките в енергетиката, тя представлява вече системен проблем”, категоричен бе Бойко Борисов. „Парите не ги взима ГЕРБ и не ги взима да ги харчи”, коментира още премиерът.