Премиерът Борисов обеща да има 50 млн. лева за великденски добавки за пенсионерите

 

50 милиона лева за великденски надбавки за пенсионерите. Или по 100 лева на човек. Това обеща премиерът Борисов. Той защити исканите от правителството 16 милиарда лева заем с аргумента, че дупките в различни сектори на икономиката са дори повече. Според БСП обаче правителството въвлича страната в опасна дългова спирала.

 

БСП изрази позиция, че правителството натоварва страната със скандален външен дълг, който ще се плаща от поколения българи. Според председателя на партията Михаил Миков има опит за неглижиране на натоварването на страната с най-големия дълг в новата ѝ история.

 

Изненадата на деня беше появата на премиера Бойко Борисов на конгреса на "Движение 21", където за лидер беше преизбрана Татяна Дончева. "Аз мога на пръстите на тази ръка да ви кажа, че дори ако 16-те милиарда -  12 стар дълг и другите 4 ги платим веднага, те няма да стигнат с около 2 милиарда. 300 милиона имаме за влакове, не са платени! Имаме 4 милиарда в енергетиката. Тези пари не ги взема ГЕРБ и не ги взима да ги харчи! Не е честно, каза Борисов.

 

Въпреки дупките в бюджета Борисов се похвали, че е дал коледни надбавки. А за Великден щяло да има нови 50 милиона. С усмивка на прошка, томахавките бяха заровени. „Ако на днешния ден ми поискат прошка за тези манипулации с радост ще им дам. Защото действително е нечестно”, коментира Борисов. „Ние прощаваме на всеки, но няма да спрем да казваме истината и нещата, такива, каквито са”, каза от своя страна Михов.