Това ще им носи допълнително 0,4 точки при оценяване на състезания

Международната федерация по гимнастика официално е признала за оригинална новата композиция на ленти в репертоара на националния ни женски ансамбъл. И отборите на Италия и Русия са заслужили такъв сертификат.

 

"Това носи допълнително 0,4 точки при оценяване на състезания, което никак не е малко”, коментира старши треньорката на световните шампионки в многобоя от 2014 г. Ина Ананиева. Тя получи за трети път от миналата година насам значката "Златен трикольор" за треньор на месеца в анкета сред спортните редакции, пише БГНЕС. 

 

Ансамбълът прибави във витрината на най-красивия спорт 11-та купа  за отбор номер едно от 2001 г. насам. На церемонията присъстваха всички момичета от ансамбъла - Михаела Маевска, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Християна Тодорова, Ренета Камберова.

 

Блестящото начало на 2015 г за ансамбъла ни по художествена гимнастика бе поставено от златния медал в многобоя на турнира "Гран При" в Москва през февруари. След Световното първенство миналата есен българките за втори път детронираха олимпийските шампионки от Русия. Това им донесе абсолютно мнозинство в медийната класация за миналия месец – 26 гласа от 26 спортни редакции.