Хората прекараха часове наред по колите си, без да знаят ще имат ли домове, когато се завърнат

 

Един тон тротил – това е предполагаемото количество, което разтърси село Иганово. 

 

В 19.20 ч. мощен взрив унищожава склад за снаряди на ВМЗ край село Иганово. Около 19.40 ч. паниката изкара хората от домовете им. В 20.00 ч. екипите на полицията и пожарната вече са отцепили района на складовете. В 20.40 ч. отеква и последната експлозия. По-късно пожарникарите започват да гасят складовете и горските пожари около тях. 

Още по темата

 

Властите успокояват хората, че обстановката вече е нормална. Няма жертви и пострадали

 

Мощните експлозии взривиха спокойната съботна вечер в село Иганово. Минути след първия взрив хората започват да напускат домовете си панически. В страшната нощ на помощ пристигат полиция, пожарна, военни и лекари. 

 

Спешно експерти проверяват има ли замърсяване на въздуха и носят добра новина - показателите са в нормите. Взривените конвенционални боеприпаси не отделят вредни вещества, но властта отново трябва да успокоява населението.  

 

Хората прекараха часове наред през нощта по колите си, без да знаят ще имат ли домове, когато се завърнат. Притесненията им продължиха и сутринта. Силните страхове подклаждат и спомените за взривовете преди 37 години на същото място, когато загиват мъж и жена. 

 

С безпилотни самолети и бронирани коли тип "Пустинна котка" бяха направени и първите огледи на мястото на взрива. Все още не е ясна причината за експлозиите. Работата на разследващите екипи продължава.