Искат забрана за влизане в страната на Луврие за срок от 10 години

РЗС ще сезира ДАНС с искане за налагане на три принудителни административни мерки - експулсиране, отнемане на право на пребиваване и забрана за влизане в страната на лицето Пиер Луврие за срок от 10 години. 

Още по темата

 

"ДАНС има важни правомощия в сферата на финансовото разузнаване и втори гаф ,подобен на фалита на КТБ, не трябва да бъде допускан. Не е трудно чрез партньорските служби да се направи проверка за произхода на средствата на г-н Луврие и за връзки с ръководители, финансирали и организирали бунтовнически сепаратистки войски и терористи в Донецка област. Има реална заплаха за националната и европейската сигурност от руските тайни служби, които искат да сложат под свой контрол „Виваком”, "Дунарит" и ТВ7, за да ги използват не само за бизнес, а за засилване на влиянието си в хибридната кагебистка война със Запада”, казват от РЗС.

 

Те счита, че прехвърлянето на дяловете от структуроопределящи компании като БТК, мултиплексите НУРТС и "Фърст диджитал", военните заводи "Дунарит" и "Авионамс" и мобилния оператор „Виваком” за едно евро е опасно за националната сигурност на страната.

 

"България трябва да даде много ясен и категоричен знак на международната общност, която в момента внимателно следи какви ще бъдат реакциите на официалните ни власти по отношение на компанията LIC33 и на Пиер Луврие”, допълват от РЗС.