Той коментира има ли намерение АБВ да напуска коалицията

 

„Не мога да кажа, че има модел „КОЙ” в прокуратурата и в съда. Това заяви Румен Петков от АБВ в рубриката „Хвани ме, ако можеш”. Това е телевизионният вариант на детектор на лъжата, специалист психолог анализира жестовете и мимиките на гостите в студиото и преценява дали са искрени.


„Когато имаш за идея да го правиш чрез химически способи и не в интерес на обществото, сигурно е гробище. Когато имаш идеята да предложиш конкретни закони, тогава ти показваш, че искаш да направиш реформа, която отговаря на обществения интерес”, коментира той.


Запитан дали има основание Цветан Василев да смята, че прокуратурата е използвана от ваншни политически и икономически фактори, той отвърна: „Тези твърдения трябва да се аргументират”.


На въпрос „Дали няма да се наложи да напуснете коалицията, за да спасите изборите?”, Петков отговори: „Да напуснем коалицията заради разминаване в приниципи и предварително поети ангажименти пред хората – „Да”. Но заради едните избори – не сме такива хора”.


Според него един от проблемите на дадена партия е, когато идва конгрес или трябва да се готвят избори.


Относно заемът от 14 млрд. лв., който трябва да тегли България той заяви: „Дебатът по тази тема ще продължи и АБВ ще бъде ключовият фактор в контрола по разходването на средствата”.


Целия разговор гледайте във видеото.