Филмът разби всички рекорди с над 87 000 зрители

Още по темата

Седмата част от поредицата „Бързи и яростни” разби всички рекорди през първия си уикенд на голям екран. Българската премиера на последната гонка на Пол Уокър съвпадна със световната на 3 април и моментално се превърна в най-касовата премиера на всички времена у нас. С бокс офис от 730 000 лева., „Бързи и яростни 7” изпревари предишните победители „Ледена епоха 3” и „Хобит: Битката на петте армии”. 

 

Седмата част от поредицата съвсем очаквано е и най-гледаната премиера на всички времена в България, като отвя досегашния носител на този приз – „50 нюанса сиво”. В премиерния уикенд на филма киносалоните са били посетени от над 87 000 зрители, които са гледали зрелищната седма част на култовия франчайз. 

 

Едно от най-дългоочакваните продължения направи своя дебют в България с предпремиерни прожекции на 1 април. Заедно с прожекциите от средата на седмицата приходите за първите пет дни, в които „Бързи и яростни 7” е на голям екран у нас, стават още по-впечатляващи – близо 911 хиляди лв. и над 102 хиляди души, които са гледали последната част от поредицата. 

 

Филмът се нареди на челните места и в световния боксофис. С приходи от над 384 милиона долара само за един уикенд, се очаква филмът да направи над 1 милиард долата. Имайки предвид, че седмата част все още не е направила своята премиера в Китай, Япония и Русия, числата ще продължат да растат през следващите седмици. В САЩ премиерата на филма се превърна в най-касовата априлска премиера досега.