Когато съдбата ти е да помагаш

 

Да откриеш дарбата си в това, от което много хора биха се отказали. Срещаме Ви с художничката Наталия от Ловеч. Родена с недоразвити ръце, но със съдба да рисува... въпреки трудностите. А с картините си тя помага на нуждаещи се хора.  

 

Тя не слага граница на мечтите си, защото носи вярата в себе си. Вярата в доборото, която вдъхновява дните й. Срещаме Наталия в любимото й село абланица. Там, където тя открива щастието си всеки ден. И въпреки че се ражда с недоразвити ръце това не я спира. И рисува. 

 

Сега Наталия е на 41. Разбира, че има талант преди 25 години. Случайно.

 
"Отидохме с нашите в Пловдив, в Стария град. Влязохме в един магазин и там видяха една керамична картина, която нашите не можаха да си я позволят. Аз им казах, че мога да я нарисувам", спомня си Наталия. 

 

От тогава досега тя е нарисувала над 1000 картини. А вдъхновител й е Ван Гог. Въпреки таланта си днес тя продължава да носи в себе си скромността. Не обича да разказва за трудностите, които среща. Признава обаче, че ако не са приятелите й, животът й ще е различен. 

 

А подкрепата на близките я кара самата тя да прави добро. Години наред наталия дарява картините си на фондация, която помага на хора в нужда.  Сега организацията е фалирала, но тя отново намира начин на помага. Така за нея щастието се крие не в това да продаде картините си, а да ги подари. 

 

Картините на Наталия вече са били на няколко изложби. Мечтае обаче да види своите произведения извън границите на България – в Париж.  Мечтае и да продължи да помага чрез това, което й дава щастие всеки ден – изкуството.