Детето продава картини, за да спаси майка си

Историята на онкоболната Зорница, чиято малка дъщеря продава рисунките си, трогна много хора. Само за няколко дни зрителите на Нова телевизия успяха да съберат 15 хиляди лева за лечението на младата жена.

 

Да спасиш човека, който ти е дал живот. Това прави едно седемгодишно момиченце, за да оздравее майка му. Помага ѝ, като рисува. А много хора им протегнаха ръка, като си купиха рисунките на малката Никол. Заради съпричастността им Зорница ще продължи да се лекува.

 

До неотдавна родителите прикривали тежката болест. Когато състоянието на Зорница се влошило това станало невъзможно. Дошъл и най-трудният момент – да кажат на Никол, че майка ѝ е болна.

 

Въпреки диагнозата Зорница не е загубила надежда, че ще се излекува. Цялото семейство вярва силно, че болестта ще си отиде. А когато това се случи, младата жена е решена да помогне, така както са помогнали на нея.

 

Докато младата жена се лекува, дъщеря ѝ ще продължи да рисува за нея и за всички, които искат чрез картините ѝ, да им подарят надежда. А че доброто е заразно го доказва и едно малко момиченце от Перник. Четиригодишната Деа видяла по телевизията седемгодишната художничка и решила да дари всичките си спестени пари, за да живее майката на Никол.

 

Дарителска сметка:
БАНКА ДСК -ЕАД 
BIC: STSABGSF 
IBAN: BG54STSA93000022318042 
Зорница Огнянова Стойкова