В тази сума влиза похарченото само от парламентарно представените политически сили

 

Над 50 милиона лева са изразходвали политическите сили през 2014 година, сочат публичните им отчети пред Сметната палата. 

 

Това обаче съвсем не е всичко, тъй като в сумата от 51 260 000 лева влиза похарченото само от парламентарните партии. А отчети са подали точно 160. 

 

През 2014 година имахме два пъти избори, а това автоматично означава партиите да бръкнат по-дълбоко в касите си за агитация

 

Първенците по харчове са най-големите партии с най-голяма държавна субсидия. ГЕРБ води класацията с над 17 милиона, от които над милион са отишли за дарения. Следва БСП с 11 милиона и ДПС с 8 и половина милиона

 

Имаме и изненади. „Атака” например отчита огромен приход от членски внос - близо 1 милион и 300 хиляди лева, с което изпреварва смятаната за най-масова БСП.

 

Движение „Гергьовден” забавляват с прецизност, като в отчета си са описали дори климатиците и столовете си. 

 

Крупни суми от дарения отчитат пък от „България без цензура” - близо 2 милиона лева. Заради тях обаче партията на Николай Бареков може да бъде наказана с отнемане на държавната субсидия, тъй като не е спазила законовите изисквания при отчитането на щедрите си дарители.