Тя се е предала сама и е задържана в сградата на Националната следствена служба

 

Късно снощи съдия Румяна Ченалова беше задържана, след като часове по-рано беше обявена за издирване.


По думите на Станимир Ченалов, който е брат и адвокат на съдия Ченалова, тя сама се е предала и е задържана в сградата на Националната следствена служба. Тя ще остане там в следващите 48 часа, като след това прокуратурата ще поиска постоянен арест за Румяна Ченалова.


Съдия Ченалова е обвинена за престъпление по служба и документно престъпление, съобщава от страницата си в интернет прокуратурата.


„С думи човешки - едното обвинение примерно, че е съставила документ с невярно съдържание с цел да бъде използван в качеството си на длъжностно лице. Много ми е интересно какъв ще бъде този документ”, обясни Станимир Ченалов, адвокат и брат на съдия Румяна Ченалова.


А Ченалов не знае, защото по думите му сестра му Румяна Ченалова избрала да се яви в Следствието с друг защитник.


Аз съм неин защитник, но съм и неин брат. Тук вече тя е мислела като сестра за мен, да не се притеснява”, заяви Станимир Ченалов.


Сега предстои адвокат Ченалов да се запознае с предявените на сестра му документи.  


„Тепърва трябва да се срещна с другия колега,з а да се запозная с материалите по делото, които са му предявени, за да мога да осмисля обвинението”, обясни още Станимир Ченалов.


Той бе категоричен, че сестра му не се е явила, защото е била болна и то сериозно.  


Психически срив свързан с това, че я викат да се яви в полицията и й казват: „Ти ще се явиш сама без адвоката си!”. Не е нормално”, категоричен е адвокат Станимир Ченалов.


По думите му, съдия Ченалова е била и в болница, когато е трябвало да се яви пред органите на реда. С каква диагноза и за каква интервенция, адвокатът не пожела да отговори с мотиова, че е юрист, а не лекар.


Освен разследванията на прокуратурата, срещу Ченалова се води дисциплинарно производство от Висшия съдебен съвет.


Повече по темата гледайте във видеото.