Представя се за учен от БАН с диплома от САЩ

 

Псевдолечителка изкара 12 000 лв. от болен човек. Тя се представя за преподавател в БАН. Освен това била завършила калифорнийски университет и лекува уши. Специализирала се в болести в областта на главата. Сега измаменият я съди.

 

Става въпрос за самопровъзгласилата се за лечителка Летия. До услугите на „големия доктор” мъжът прибягва, след като специалисти казват, че загубата на слуха му е нелечима. Според псевдолечителката Виолетка Димиева обаче лек имало - енерготерапията.

 

"Поставя ръката на болното място и прави едно леко триене и задържа ръката в една чупка, може би на 120 градуса – китката, и казва, "усещаш ли затопляне". И така 20 минути. Като свърши процедурата ми казва - за този цикъл, който направих четири дни, дължиш 2000 лв.”, разказа пред екип на Нова измаменият. 

 

Проверката в РЗИ обаче показа, че Летия категорично няма право да лекува. Освен чрез енерготерапия, самопровъзгласилата се за американски професор лекувала слуха на пациента си и като прекъсвала генетичните връзки с роднините му. След като прекъсне връзките на планетарно ниво, трябвало да направи и защити на пациента, за да гарантира доброто му здраве и успех в бизнеса.

 

И така след 25 процедури и 12 000 лв. за лечение мъжът не усеща промяна и продължава  да не чува. Решава да провери дали наистина Виолетка работи и преподава на студенти в БАН. Оттам се оказва, че не са чували за нея.

 

И въпреки твърденията, че е световнопризнат американски професор, Виолетка не пожела да снимаме дипломите ѝ. Щяла да ги покаже в съда. Измаменият мъж пък вече е потърсил правата си пред българските власти. Образувано е досъдебно производство. От Регионалната здравна инспекция в града, в който живее, са му отговорили, че Виолетка няма право да практикува нетрадиционна медицина. Потвърдиха го и пред нас.