Полицията смята, че майката Димитрина не е замесена в убийството

 

Едно 4-годишно момиченце беше убито. След няколко дни театър, разиграван от родителите – че е изчезнало, отвлечено и  какво ли още не, детето се оказа мъртво, убито вероятно от собствения си баща. Ще говорим за това без отвратителните детайли по случая. В опит да потърсим причината – как така у един 27-годишен мъж се ражда чудовище, какво би могло да  провокира чудовището у бащата Станислав. Как всичко това е останало незабелязано у околните?


Станислав все още не е признал, че той е убиецът на детето, информира кореспондентът на Нова в Атина Бойка Атанасова.


Шок и ужас в Гърция и у нас! В началото на седмицата, дни след като малката Ани беше обявена за издирване от родителите си, полицията в Гърция обяви, че е убито от баща си. 27-годишният Станислав Бакърджиев, който е наркозависим, е описал подробно как се е отървал от тялото на детето.  


Ключов свидетел за разплитане на случая е приятел на бащата от България, който отсядал често в дома на семейството. Мъжът признал, че 27-годишният Станислав е споделил за убийството на малкото дете, докато бил в България.


След като се е отървал от тялото, той е продал люлката и количката на детето, които успяхме да открием.


Полицията смята, че майката Димитрина не е замесена в убийството. Срещу нея е повдигнато обвинение за престъпна небрежност, която е довела до смъртта на детето. Жената е в тежко психическо състояние.


„Жената, която аз видях, беше дезориентирана, дезорганизирана, потънала в безмълвен плач, нито знаеше какво говори, нито знаеше какви отговори дава. Толкова далеч беше, че трябваше да й викна неколкократно, за да я „вкарам в час”. Видях жена, толкова шокирана, която играеше с ръцете си, сякаш си играеше с детето си”, обясни психологът Димитрис Сурас.


Родителите на майката са в Гърция. От дни те гостуват в студиата на телевизиите. Бабата на Ани твърди, че момиченцето не е можело да живее без дъщеря й.


От средата на седмицата бащата на убитата Ани е в затвор на остров Корфу. Мъжът е изолиран от останалите затворници, които го заплашват с линч.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Бойка Атанасова