Премиерът коментира в НС записа на Иван Искров и Цветан Василев, които пеят в приятелска прегръдка

Видео: БГНЕС

 

"Шефът на БНБ, то дори не е възпитание или култура, с този запис да седи още шеф на БНБ, вместо да си депозира оставка в НС". Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на блиц контрола в парламента по повод разпространения запис на Иван Искров и Цветан Василев да пеят в приятелска прегръдка, предаде БГНЕС.

 

Борисов бе запитан от Мартин Димитров дали ще има международна компания, която да извърши одит на КТБ.

 

"Фондът за гарантиране на влоговете в банките изработи покана за предложение, което беше изпратена на проявили интерес фирми със срок на отговор 6 май. 11 компании отговориха и изпратиха предложения. Бяха изпратени допълни въпроси. Първоначално одобрените кандидати, одобрени от ФГВБ ще бъдат поканени на 18 май, за да представят предвидените от тях подход и план за действие, и ценови предложения. Синдиците следва да започнат преговори межди тях и предложените кандидати, които очакваме да приключат до 30 май тази година", отговори Борисов.

 

"Поемам ангажимент до 30 май тази тема ще бъде приключена. Ще имаме международна компания, която има огромен опит във връщането на такива средства. Нищо не пречи за разкриване на тайни, международно разследване ГЕРБ ще подкрепи. С изречения в закона ще го промените. Това е правилно, ГЕРБ ще го подкрепи", добави премиерът.