Турнето на групата включва общо 70 дати за концерти в Северна Америка и Европа

 

Световноизвестната ирландска група U2 започна своето турне. То тръгна от Ванкувър, Канада, и ще обиколи различни места в Северна Америка и Европа. Последното толкова голямо турне на групата беше през 2005 година. 

 

По време на концерта във Ванкувър китаристът и вокалист Дейвид Евънс, по-известен като Едж, е паднал от сцената, предаде БТА, като се позова на ТАСС.

 

Инцидентът станал, докато 53-годишният член на рок групата от Дъблин изпълнявал един от хитовете й „I Still Haven't Found What I'm Looking For".

 

Музикантът ходел по съединена със сцената платформа, инсталирана сред хилядите фенове на групата и свирел на китара. Тъй като не гледал къде стъпва, той не забелязал, че е стигнал до ръба на платформата и паднал от нея. 

 

Бодигардове му помогнали да се качи отново на сцената, където той продължил да 
акомпанира на певеца Боно при изпълнението на записаната през 1987 г. песен. 

 

Highslide JS
Снимка: Instagram

По-късно Едж разпространи в социалната мрежа „Инстаграм” снимка, на която се вижда одрасканата му ръка. 

 

„Не забелязах края на пратформата, с мен всичко е наред", е написал китаристът.

 

Обиколката на U2 включва общо 70 дати, на които ще изпълняват тринайсетия си студиен албум. Тъй като турнето на U2 не минава през нашата страна, най-близките градове, до които ще трябва да пътуват българските фенове, са Торино, Амстердам, Стокхолм, Берлин, Кьолн, Барселона, Антверпен, Лондон, Гласгоу и Париж.