Рафаел Бенитес официално обяви, че се разделя с Наполи, след две години начело на италианския тим.

Рафаел Бенитес официално обяви, че се разделя с Наполи, след две години начело на италианския тим. Така той ще е свободен да поеме Реал Мадрид.

На съвместна пресконференция с президента на Наполи Аурелио Де Лаурентис, Бенитес съобщи на медиите своето решение.

Договорът на испанеца бе за две години, с опция за трета, но тази опция няма да бъде активирана, обяви Де Лаурентис.

Последният мач на Бенитес начело на Наполи ще бъде в неделя - дербито за Шампионската лига срещу Лацио.

"Благодаря на президента, на клуба и на феновете, защото е време да приключа своя път с Наполи, след две години тук," обяви Бенитес. "В неделя имаме много важен мач, и искам да завърша престоя си тук с победа. Винаги е тъжно да си тръгваш от място, където хората са те приели добре, от самото начало, и Наполи бе така за мен."

"Семейството ми бе в основата на моето решение, Аурелио и Наполи направиха всичко, за да ме задържат, и бяхме близо до нов договор," разкри още той. "Убеден съм, че свършихме много хубави неща тук. Сега мисля само за мача с Лацио, и наистина искам да го спечелим. Отборът ни израсна много, играхме в три турнира, и стигнахме полуфинал в Европа."

"Ние сме единственият отбор в Италия с два трофея в последните две години, освен Ювентус. Бяхме 46-ти в ранглистата на УЕФА, а сега сме 20-ти, през много други големи отбори. Освен това сме единственият италиански отбор, който не е пропускал евротурнирите в последните шест сезона. Радвам се, че имахме Рафа тук, сега сме силен, здрав отбор," заяви Де Лаурентис.