Пашов и Панчев са замесени в скандал с полицейско насилие отпреди повече от година

 

Новоназначеният заместник-началник на полицията във Варна е трябвало да освободи поста си още преди година заради сериозно нарушение, а шефът му - да бъде порицан. Това разкри екипът на предаването „Господари на ефира”.


По документи настоящият заместник-началник Никола Панчев е бил наказан с уволнение след скандал в столичното Първо РПУ. През април миналата година служители на реда обвиниха момче и момиче в хулиганство, твърдейки, че Александра Стоилова се е нахвърлила върху полицая Кристиян Стоянов и му скъсала униформата. Това станало в опит да защити приятеля си.


Запис от охранителна камера в полицейското управление, излъчен в „Господари на ефира” обаче, доказа, че „потърпевшият” пазител на реда сам е скъсал пагона си. 


Опитът за измама беше прикрит както от Панчев, така и от началника му Даниел Пашов, който в момента е начело на варненската полиция. А след скандалния случай отпреди повече от година е получил дисциплинарно наказание „порицание”.

 

Миналата седмица в ефира на "Здравей, България" вътрешният министър Румяна Бъчварова похвали Панчев и Пашов за работата им във Варна. Тя увери, че за краткото време, откакто двамата заемат новите си длъжности, в системата на областната полиция са настъпили сериозни подобрения.


Целия репортаж на „Господари на ефира” гледайте във видеото.

 

А тук си припомнете оценката на вътрешния министър за работата на Панчев и Пашов: