Най-натоварен е трафикът в Пловдивска област

 

Движението по магистрала "Тракия" в Пловдивска област е натоварено дори и в делнични дни, най-вече в участъка между от 118 до 135-и километър, където се извършват ремонтни дейности.

 

Дясното платно е затворено напълно, а движението се пренасочва в платното за насрещно движение в посока Бургас-София. Има ограничение на скоростта.


Заради ремонтите от Пловдив в момента може да се излезе на магистралата само от един изход. Затворен е пътен възел "Пловдив-Запад" и "Бенковски", а заради ремонта на пътен възел "Пловдив-Север" за извеждане на движението в посока Пловдив и Карлово от магистралата в посока юг водачите трябва да използват новоизграден "прозорец" при 125-и км.


Пътуващите от Карлово за Бургас се насочват на юг до същото кръстовище, където се сменя посоката на север и по "Пловдив-Изток" се излиза на новоизграден " прозорец" на 132-ри км в посока Истанбул и Раковски.


Кръговите връзки от южната страна на пътния възел са затворени за движение. 


За да се намали трафикът по магистрала „Тракия” през областите София, Пазарджик и Пловдив по време на ремонтите, Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва да се използват алтернативни маршрути.

 

Снимка/Видео: БГНЕС