Започва реконструкция на още два виадукта по магистралата

 

Нови ремонти по пътя към морето. От днес започва реконструкция на още два виадукта по „Хемус”. Това ще доведе до нови тапи по магистралата и нови проблеми за шофьорите.

 

На 14-и километър е първото препятствие за тези, които пътуват до морето. От април строителите подменят бетонната основа на виадукта, тъй като е корозирала. Работата ще продължи през цялото лято, а задръстванията започнаха още в началото на ремонта. А такъв не е правен от 40 години. Заради наклона на платното тежките тирове са изорали огромни дупки, които са изяли не само асфалта, но и основата на моста. На няколко места се е оголила и арматурата.

 

Работата тук ще продължи през цялото лято, а задръстванията започнаха още в началото на ремонта.

 

Следващото изпитание за шофьорите е веднага след тунела „Топли дол”. Подготовката за ремонта на трасето до следващия тунел „Ечемишка” започна. Работниците оглеждат мантинелите и поставят знаци, които указват новото трасе за преминаване по виадукта. Съоръжението не е ремонтирано от построяването си преди 30 години. Затова сега започва спешна подмяна на маркировката, асфалта и хидроизолацията.

 

В зоните на ремонт се въвежда и нова организация на движението, която ще бъде променяна всеки петък и неделя. В началото на уикенда ще пътуваме в две ленти към морето и в една – към София, а в края на почивните дни – обратно.