Той не пропусна да замълчи и охули през социалните мрежи МВФ

Преди малко срещата на еврогрупата бе прекъсната за нов тур от разговори на гръцкия премиер Алексис Ципрас с шефете на МВФ, на  ЕЦБ, Комисията и и еврогрупата. И ще се възстанови утре в 2 часа българско време.

 

Само до преди ден предвижданията бяха оптимистични, но експертите не бяха запознати с техническите детайли от гръцкото предложение. Атина изпрати документите с голямо закъснение, буквално в последния момент, което може би е било и тактика, според някои анализатори.

 

Гръцкият премиер Алексис Ципрас и министърът на икономиката финасите са в Брюксел, където имаха срещи с кредиторите. Разговорите не вървят гладко, защото се оказва, че някои от гръцките предложения не са приемливи за международните финансови институции. Кредиторите искат по-високи приходи от данъците, двойно по-голямо съкращаване на разходите за отбрана  и намаляване на пенсиите.

 

Алексис Ципрас не пропусна да замълчи и охули през социалните мрежи МВФ.

 

Ако нещата забуксуват постигането на споразумение до края на седмицата е под въпрос. За Атина то е жизненоважно, за да може да плати вноската си в края на месеца по заема от Фонда. Ако страната не успее, това ще означава фалит и излизане от Еврозоната. Как ще приключат разговорите едва ли ще разберем тази нощ.

 

Репортер: Антоанета Николова