Две от тях са все още на свобода

 

Джебчийките от Игнатиево са на свобода – това установи проверка на екип на „Здравей, България” близо месец след акцията на НАП и МВР. 

 

"Намерихме еднa от джебчийките – Евгения, другата – Мария, не се знае къде е. Всички в града обаче говорят, че двете никога не са били привиквани дори за разпит”, разказа репортерът Вероника Димитрова. Тя допълни, че са ги посрещнали много арогантно, имало е клетви и сериозни заплахи, като поливане с киселина. 

Още по темата

 

Припомняме, че след акцията на МВР имаше задържани, но сред тях не бяха Евгения и Мария. Месец по-късно Евгения е в дома си. От МВР не казват дали тя и колежката ѝ Мария в крайна сметка са били намерени и ако не задържани, то поне разпитани. Не успяваме да разберем и дали Евгения е имала среща с полицията, но явно вече има защитна теза и нова версия - не била джебчийка, а проституирала. 

 

Докато говорим с Евгения, при нас идва и Вярка - собственичката на луксозната барокова къща. Снаха ѝ също е разследвана за джебчийство. Накрая пристига и лелята на Евгения, която разиграва театър, като започва да се съблича очевидно, за да може екипът да си тръгне по-бързо.

 

Тръгваме си и отиваме пред къщата на Бако, сочен за тартор на джебчийките. Снаха му също е разследвана за кражби. Никой не отваря, затова му звъним по телефона. През това време жена, която се представя за негова съседка, идва, за да предупреди да не снимаме. 

 

След поредната заплаха и в опит да разберем какво реално последва след шумната акция на полицаи, прокуратура и данъчни, които се оказаха изненадани от репортажите за Игнатиево, разбираме, че засега пак нищо. Само на около километър, в другата махала, вече сме добре приети. Тук хората живеят в скромни къщи, а не в палати. Не вярват, че ще има наказани.

 

Проверките на полицията, данъчните и прокуратурата все още не са приключили.