Според него всъщност виждаме едно "чисто политическо разиграване"

Видео: БГНЕС

 

"Плиткостта на аргументите на депутатите срещу промените в Конституцията е израз на достойно за съжаление положение, че няма да се вземе решение по същество. Взима се решение с други аргументи".

 

Този коментар направи министърът на правосъдието Христо Иванов, след като Парламентарната комисия за промени в Конституцията отхвърли на първо четене поправките, внесени от управляващото мнозинство, зад които Иванов твърдо стои.

 

"Ако имаше сериозно отношение към тези предложения, първо политическите сили, които бяха подкрепили стратегията, където първата мярка е разделянето на ВСС, сега щяха да имат малко по-сериозно отношение към тази тема", коментира Христо Иванов. 

 

"На второ място тези, които твърдят, че това не били достатъчни предложения, щяха да правят предложения, които според тях са достатъчни", добави той. Според него всъщност виждаме едно "чисто политическо разиграване", което не е "особено радостна гледка".

 

На въпрос дали ще спази обещанието си да подаде оставка, ако промените в Конституцията не бъдат подкрепени, Иванов отказа да отговори на този етап и обяви, че ще даде отговор, когато евентуално се стигне до подобно решение на парламента.