"При такъв инцидент вината е на собственика", смята Явор Гечев

 

След поредния случай на ухапано от питбул дете в столичния квартал "Надежда" темата кога собствениците на големи кучета у нас ще слагат намордници на любимците си и кога ще бъдат наказвани коментираха в „Здравей, България” Явор Гечев от фондация „Четири лапи” и треньорът по баскетбол Тити Папазов. 

Още по темата

 

"При такъв инцидент вината е на собственика. Статистиката в САЩ сочи, че собствениците на опасни породи кучета са в пъти по-склонни към криминални прояви, отколкото останалите. Оттук нататък трябва да мислим по линия на това по какъв начин тези хора да бъдат превъзпитани”, заяви Гечев. 

 

"Имаме регламенти и закони, но въпросът е как те се прилагат. И да имаме най-перфектния закон, какво от това, ако не се прилага”, допълни той.

 

"Липсва дисциплина и човешка отговорност”, на мнение е Тити Папазов. Според него кучета не трябва да се разхождат в училищен двор.

 

"Столичната община трябва да приеме една хубава наредба, която да е за домашните любимци и да отговаря на законовите изисквания, а не да пада всеки път в съда. И най-вече да има прилагане на тази наредба във всяка община”, заяви Явор Гечев.