Това заяви премиерът Бойко Борисов

 

Спасителен план за Гърция още няма. Това коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Малко Търново. Той е убеден, че утре ще се вземе политическото решение за бъдещето на южната ни съседка. Премиерът ще настоява България също да получи средства от Европейската комисия като компенсация за загубите ни от санкциите за Русия

 

Борисов е убеден, че на Гърция няма да й е лесно да излезе от кризата,въпреки оптимизма. „Ние всички ги чувахме как викаха „ Победа“ и че победили. Ако сте победили, какви пари искате? Победил си някого и на другия ден отиваш да му искаш 53 милиарда евро”, коментира премиерът.

 

 В неделя на срещата на върха в Брюксел премиерът има намерение да поиска пари и за България, за да се компенсира страната загубите от санкциите, които налагаме на Русия. Изчислява ги на 80 милиона евро.

 

Борисов за пореден път успокои, че кризата в Гърция няма да се отрази на банковата система у нас. „Още в края на миналата година се взеха необходимите мерки относно гръцките банки, които са по българското законодателство в България. Така че няма и паника и не е нужно да има. И Европа каза, че при необходимост веднага ще ни помогне”, заяви той. 

 
Репортер: Цеца Алексова