Тя спечели 21-ата си титла в Големия шлем

Серина Уилямс спечели 21-ата си титла в Големия шлем след като триумфира на "Уимбълдън", побеждавайки испанката Гарбине Мугуруса с 2:0 сета /6:4, 6:4/. Така Серина взе шеста титла от Откритото първенство на Великобритания и е само на титла от рекорда на германката Щефи Граф, съобщи Gong.bg. 

Още по темата

 

Американката стана и най-възрастната шампионка в историята на Големия шлем, като задмина Мартина Навратилова. На 26-и септември Серина ще навърши 34 години. Освен това по-малката от сестрите Уилямс направи за втори път в кариерата си т.нар. „Серина шлем”, а именно – спечели последователно титли от всички турнири от Големия шлем, но не в рамките на една календарна година.

 

За 21-годишната Мугуруса това бе дебютно участие във финал в турнир от Шлема. Двубоят не започна добре за Серина Уилямс, която допусна ранен пробив и губеше с 3:4 гейма преди да върне пробива и да обърне развоя на мача. Американката намери играта си и затвори първия сет с пробив за 6:4 гейма.

 

Във втория сет Серина бе безапелационна до 5:1 в своя полза. Тя проби рано съперничката си и поведе убедително, преди Гарбине Мугуруса да „покаже зъби“ и да върне един пробив, когато всички очакваха двубоят да приключи.

 

Испанката намали за 2:5 гейма, успя да вземе подаването си за 3:5 и в следващия гейм стигна до 40:0 в своя полза при сервис на Серина. Уилямс обаче демонстрира шампионски характер и изравни до 40:40. Мугуруса не се даде лесно и стигна до нова точка за пробив, която не успя да осъществи, но го направи малко по-късно и стопи пасива си до 4:5. Серина Уилямс последна имаше думата и с пробив спечели сета с 6:4, а с това и мача с 2:0 сета.