То се проведе в Южния парк

Видео: БГНЕС

 

Над 90 участници се включиха във велосъстезание в подкрепа на пациенти с болест на Паркинсон, предаде БГНЕС. Тематичното състезание се проведе в Южния парк. 

 

"Основната ни цел е да вкараме спорта в града и да покажем на хората, че е интересно да спортуваш и да прекарваш свободното си време в парка, планината или където и да е другаде, но не и пред телефона или компютъра. Опитваме се да привлечем нови млади хора да карат колело", каза Ема Паунова.

 

Инициативата е част от кампанията "Живот с Паркинсон", която стартира преди няколко месеца и цели да покаже, че хората с тази диагноза могат да водят нормален начин на живот и могат да вършат дейности като каране на колело.

 

"Просто искаме да накараме страдащите от Паркинсон да се почувстват по-добре и да се почувстват нормални", добави Паунова.

 

"Занимавам се с колоездене, тенис на маса. Правя го, за да мога да се чувствам по-добре и да преодолявам кризисните моменти, които не са малко. Не трябва и нещата да се насилват, човек трябва да прецени, според собственото си състояние какво може да постигне със спорта", каза Васил Настев, председател на Сдружение за достоен живот на паркинсониците в България.