Говори собственикът на имота, искал пари от туристи

 

"Това са ниви. Ние можем сега да го изорем, можем всичко", заяви Георги Якимов, който е събирал такса "достъп" за плажа в Силистар. Той искал по 10 лева от туристите за да стигнат до морето по пътя, минаващ през терен, който е негова собственост. 

 

Оказва се, че Якимов е тъст на народния представител от ДПС Йордан Цонев. Запитан дали депутатът е наясно със случващото се, Якимов отговори: "Не ме интересува зет ми. Да си гледа там работата". 

 

"Никога никой не е получавал разрешение за търговска дейност на плажа в Силистар. Идваме на проверки и просто ги гоним. Когато ни няма, някой си позволява да застане тук на пътя и да казва: "Дай едни пари, за да минеш", сподели кметът на Царево 

 

След репортажа на Нова за абсурдната такса се самосезираха НАП и Министерството на околната среда и водите. На общината в Царево беше предписано да освободи пътя до плажа в Силистар. Започна и поставянето на нови табели. 

 

Междувременно се оказа, че Якимов е разследван за фалшиви пълномощни и за съмнението, че така е придобил стотици декари в Странджа - някои от тях на първа линия до морето, разказва журналистът Асен Йорданов. 

 

Репортер: Цеца Алексова