Внуците на Красимир Иванов продавали гривнички и давали печалбата на дядо си

 

Свидетели на побоя, който беше нанесен над възрастен мъж пред очите на внуците му, заявиха пред камерата на „Здравей, България”, че потърпевшият Красимир Иванов си го заслужавал. 11-годишният му внук продава гривни и много хора, седнали в околните кафенета, се дразнели от този факт.

Още по темата


Той седи тук, пие си бирата, взима си помощите, а аз трябва да си купувам гривничка за 3 лева”, каза Спиро, който работи в едно от заведенията в близост до мястото на нападението.


Във вечерта на боя купих две гривнички от едно момиченце и в следващия момент видях как то отива и ги изсипва на масата на въпросния старец”, разказа Атанас – приятел на арестувания за нападението Борис Петров. Той беше задържан преди дни и му беше повдигнато обвинение за хулиганство. Петров е познат на полицията и е задържан и преди за участие в сбивания и други незаконни прояви по време на спортни мероприятия, казаха за Нова от СДВР.


Борис е завършил Софийската математическа гимназия с отличие. Изкарва пари, като играе на борсата с някакви дребни суми”, каза още Атанас.


Екип на „Здравей, България” провери дали в района на побоя има охранителни камери, както указва поставена в близост табела.


Предвиждаме да бъдат монтирани камери в този критичен участък, но все още няма такива”, каза Илия Илиев, експерт в Дирекция „Сигурност” към Столичната община.


Той обясни, че видеонаблюдение в парка има в района от езерото "Ариана" до Езерото с лилиите.


Видеонаблюдението е абсолютно необходимо. То е техниката, която може да предпазва от престъпления. Защото полицията не може да бъде навсякъде”, коментира адвокат Марин Марковски.


Според евродепутата Ангел Джамбазки има дефицит на сигурност в София и той не засяга само центъра, а и крайните квартали.

 

Всичко по темата за побоя над Красимир Иванов гледайте във видеото.