Джей Кей Роулинг беше затрупана със съобщения от цял куп звезди

На 1 юли на бял свят се е появил не само Хари Потър, но и неговата "майка" - Джей Кей Роулинг. Днес тя навърши 50 г., съобщи британският в. "Индипендънт". По този повод авторката беше затрупана със съобщения от цял куп звезди, които пренесоха историята за магьосниците от страниците на нейните книги на големия екран.

 

Сп. "Тайм" призова някои от превъплатилите се в най-известните образи на сагата да изпратят на Роулинг добри пожелания, благи думи и може би шоколадово жабче. Роби Колтрейн, изпълняващ дружеския (полу)гигант Хагрид, похвали авторката за прословутото й чувство за хумор и невероятния ефект от това, че е накарала толкова много деца да четат. Евана Линч, която изигра чудатата Луна Лъвгуд, изпрати прочувствено послание за това, колко вдъхновяваща била за нея Роулинг при първата среща помежду им.

 

Имената на Даниел Радклиф и Ема Уотсън отсъстват от списъка с поздравилите писателката, а Рупърт Гринт изпрати кратко, типично в стил ала Рон Уайзли съобщение, пожелавайки на писателката честит рожден ден. Матю Люис благодари на Роулинг за това, че е променила живота му, като е създала образа на Невил Лонгботъм.

 

"Тя е прекрасно човешко създание и се чувствам привилегирован да я наричам мой приятел", написа той.