Датски учени установиха защо въпреки мазните храни, французите не страдат от затлъстяване

Датски учени са убедени, че са разкрили тайната на "френската диета".

 

Медиците винаги са се чудели на парадокса, че независимо от изобилието червено вино, мазно сирене и зехтин, французите по-рядко страдат от затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания.

 

Според датския научен портал videnskab.dk, цитиран от БГНЕС, изследователи от от университетите в Орхус и Копенхаген са стигнали до извода, че именно сиренето помага на французите да нямат лош холестерол. Резултатите от изследванията са потвърдили, че употребата на мляко и сирене стимулират организма да изработва соли на маслената //бутановой/киселина, които защитават организма от сърдечно-съдови болести, ускоряват метаболизма и помагат да не се трупат излишни килограми.