Какви са хипотезите за новия стил на обличане

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун беше сниман да посреща атлетите на Северна Корея при завръщането им у дома след източноазиатските игри. На разпространените от държавната агенция снимки върховният лидер е със слънчеви очила, което е необичайно, пише в. "Индипендът", цитиран от БГНЕС.

 

Остава неясно защо попадналият в кадър Ким Чен Ун е скрил очите си, въпреки че и преди няколко пъти се е показвал със слънчеви очила. Едно от обясненията е, че е бил ясен, слънчев ден и той е използвал очилата по предназначението им – да предпази очите си от палещото слънце. Но отново възниква въпрос – а защо никой друг от хората около него не е с очила? А може да и поради влошено здраве, ако си припомним твърденията за подагра от миналата година? Но може и да е нещо символично.

 

Една от хипотезите в i100.co.uk от наблюдател на Северна Корея е, че Ким първоначално е оформял външния вид и гардероба си, макар и не като пълно копиране, по подобие на дядо си – първият "върховен лидер" на страната Ким Ир Сен. Но вероятно това може и да се е променило. Новите нюанси изглеждат забележително идентични с факта, че и баща му Ким Чен Ир, наричан още "любимият ръководител", не се разделя с очилата. Има и внушения, че в Кралството на отшелниците реалната власт е в ръцете на ограничен брой всемогъщи служители в Управлението за организация и ръководство, поради което сегашния "върховен лидер" се опитва да се възползва от култа към личността на баща си.

 

Но пък може и наистина да е било много слънчево, завършват догадките в публикацията във в. "Индипендънт".