Точно в 09:00 часа Цветан Цветанов влезе първи с папките и документите на ГЕРБ

 

Опашка се изви тази сутрин пред ЦИК, където започна регистрацията на партиите за местните избори на есен. 

 

От дни пред вратата на Централната избирателна комисия място пазеха младежите от ГЕРБ, защото партията иска да се регистрира винаги първа. Точно в 09:00 часа Цветан Цветанов влезе вътре с папките и документите.

 

На излизане от ЦИК Цветанов коментира, че амбициите на ГЕРБ са да постигнат победа в 16 от общо 18 областни центъра, да имат над 100 кмета и над 1700 общински съветници. От партията се надяват да увеличат гласовете си в областите Враца, Монтана, Видин, Търговище, Ловеч, Разград, Шумен, Кърджали. 

 

„Надяваме се, че БСП действително ще участва в тези избори, а не само да подкрепят с минерална вода участието на ГЕРБ. Има към 7-8 общини, където намираме общи допирни точки с Реформаторския блок и ще участваме съвместно в изборите, конкретно в Кюстендил Петър Паунов от ГЕРБ ще бъде обща кандидатура с Реформаторския блок", заяви Цветан Цветанов. 

 

Крайният срок за регистрация на партиите е 9 септември. Едно от изискванията е да предоставят пред комисията най-малко 2500 подписа на свои симпатизанти.

 

Видео: БГНЕС