МВР разпореди проверка на случая с гаврата от страна на служители на Трето районно управление

МВР разпореди проверка на действията на служители от Трето районно управление, които бяха заснети да се гаврят с безпомощен мъж. Случаят е докладван и на прокуратурата. 

 

До момента се знае, че на 6 септември около 4.30 часа дежурен автопатрул на районното управление е забелязал мъж близо до жилищна кооперация на бул. „Възкресение“. Той притичал между паркираните коли и зад една от тях изхвърлил чанта, която носел на гърба си. 

 

В изхвърлената от него чанта били намерени три клещи тип резачка, шило, фенер, отвертка, множество употребявани и неупотребявани спринцовки с игли. Мъжът нямал документ за самоличност. На място са били изпратени още четирима служители на районното управление, които са започнали проверка за разбити автомобили в междублоковото пространство. Такива не били намерени.

 

Междувременно мъжът отправил закани към униформените. Той е отведен в районното управление за установяване на самоличността му. При направената справка е изяснено, че задържаният с инициали С.П. е регистриран в полицията за шест кражби, четири унищожавания на имущество и за притежание на наркотични вещества. Осъждан е и е излежавал наказание „лишаване от свобода“ за кражба и наркотици, информират от МВР.

 

Клипът с полицейската гавра беше изпратен от зрител в рубриката ни "Моята новина":