Черно-кафявите петна по кората произвеждат съставка, която унищожава туморните клетки

Няма човек, който да не обича бананите. Те са любим плод за всички независимо от възраст, професия или друг критерий. 

 

Популярността си бананът не дължи само на своя вкус, но и на множеството витамини и минерали, които са изключително здравословни. Средно един банан има 110 калории, богат е на калиум, манган, витамин B6 и C, също така и на влакна. Не съдържа холестерол и мазнини, а пасиран може да служи като заместител на маслото. 

 

И това не е всичко. Според японско изследване бананите, чиято кора има черно-кафяви петна, произвеждат съставка, която унищожава туморните клетки. Става въпрос за тумор некроза фактора (ТНФ), който се бори срещу абнормалните клетки. Колкото кората е по-тъмна и покрита с петна, толкова са по силни антикарцегонените съставки на банана. 

 

Лекарите и нитриционистите съветват консумация на един банан преди лягане за по добър сън. Всекидневната консумация на този плод помага и подобряване на имунитета, което е особено важно в периода на настинки, вируси и грипове.