По-значителни ще са преваляванията в централната част от България

 

В голяма част от България дъждът няма да ни се размине. Значителни количества валежи днес ще паднат над западните райони от страната. Облачността тепърва ще се увеличава и ще започне да вали, по-силно във вечерните часове на запад. На изток остава по-ветровито, посоката на вятъра е от юг.


Днес максималните температури са най-високите за тази седмица - от 23 до 28 градуса.
Най-топло е в Северна България.

 

Около морето времето е спокойно, грее слънце, единствено се усеща по-силен вятър. Температурите са в интервал между 23-27 градуса. Морската вода - към 24 градуса.

 

За планините - над западните по-високи части, бъдете готови за доста дъжд, докато над Централните и Източните масиви времето е слънчево. Температурата на 1200 м височина е 16 градуса, вятърът е умерен от юг-югозапад.

 

Кратки валежи с гръмотевици, които вървят заедно с предупреждение от втора степен, днес ще има на места в Източна Полша, Украйна, Чехия, Словакия и Унгария. В Италия очакваме скоро спиране на валежите. Над Гърция днес има сериозни гръмотевични бури.

 

У нас през почивните дни най-добре носете чадърите в себе си, ще бъде дъждовно. В събота по-значителните превалявания ще са в централната част от България. Температурите ще започнат да се понижават. Спадът ще е с 2-3 градуса през новата седмица. Ще продължат валежите, по-значителни ще са те във вторник.