Четвъртият месец се оказва критичен за Милена Георгиева. Вижте защо!

 

 

Родилка и близнаците ѝ бяха спасени след изключително рискова бременност, животоспасяваща операция и преждевременно раждане. 

 

Четвъртият месец от бременността на Милена се оказва критичен. Заради преплитане на червата младата жена трябва да се оперира спешно. Прогнозите на медиците не са оптимистични. 

 

„Има риск за живота ми и е възможно да се наложи бременността да бъде прекратена”, разказва Милена Георгиева.  

 

Въпреки опасността, тя и за миг не се замисля за аборт. Готова е на всичко, за да спаси рожбите в утробата си и да им даде живот. Никой лекар обаче не се наема да направи сложната интервенция. 

 

„Продължихме да търсим вариант за спасението и на трима ни и, слава Богу, го намерихме”, заявява Милена. 

 

Техен спасител става д-р Илия Карагьозов. 

 

„Взехме решение да направим тази операция, при която трябваше освен да съхраним бременността, за да може да продължи нормално и да завърши добре, трябваше да решим въпроса и с тази чревна непроходимост. Да, поехме риск, но нещата свършиха добре”, заявява д-р Карагьозов. 

 

След успешната операция идват и нови изпитания. Близнаците Вяра и Виктор се раждат преждевременно - месец и половина преди термина. 

 

„Когато се родиха, те тежаха 1,3 кг. Децата, които се раждат с такова тегло, са много рискови”, обясни неонатологът д-р Радка Масларска.

 

Бебетата остават в болница един месец. През това време лекарите полагат всички усилия, за да ги стабилизират. И успяват. 

 

И ако някой ден отново трябва да избира, щастливата майка пак би се жертвала за децата си.